Lottas Skogsbad

Ett Skogsbad är en svensk översättning av det japanska Shinrin Yoku

Förenklat innebär det att man badar sina sinnen i skogens atmosfär. Låter det flummigt? Kanske, men egentligen vet de flesta att man mår bra av att vara i naturen och många väljer att gå en runda i skogen när man behöver vila. Men ofta lyssnar man kanske på musik, podd eller pratar med en kompis, då missar man effekten av den vila som skogen faktiskt kan ge.

Syftet med Skogsbad är att uppleva den kravlösa vistelsen i naturen och genom lugn andning och vägledd aktivering av de olika sinnena kan vi uppmärksamma och hantera de mjuka intrycken i skogen. Detta gör att vi utan ansträngning kan fylla på våra energinivåer. Vid Skogsbad får vi en sk vaken vila.

Forskning visar att vi blir mer avspända, uppnår bättre och längre sömn. Blodtrycket regleras, hjärta och blodkärl främjas, vår koncentration och minne förbättras och vi får mer energi. Naturen hjälper också mot oro och nedstämdhet.

Lottas Skogsbad på höst och vinter kommer inom kort. 

Följ mig på Instagram, här kan du se vad som händer i Livet Enligt Lotta snabbt!

Pris: 300 kr/ tillfälle. 

Vid extremt väder kan dag ändras, har isåfall dialog med anmälda deltagare.


Skogsbadet innehåller en lugn promenad till en glänta i skogen som jag har valt ut. Här väljer du en plats som tilltalar just dig,  sittande eller liggande. Vi landar in med rörelse för kroppen, andningsövningar och en enkel kroppsscanning. 

Jag guidar er genom våra olika sinnen.  Målet är att du ska känna dig avslappnad, att hjärnan fått vila och att du kan känna dig påfylld, kanske till och med en förundran över hur fantastiskt det är att vara i naturen - bara som du är...

Skogsbadet blir aldrig samma, det ändrar sig utifrån väder och vind, vilket gör att det är lika fantastiskt under hela året.

Kläder efter väder, liggunderlag och ev en filt.

Vi avslutar med en kopp te innan vi vandrar tillbaka. 

Tid: ca 2 tim 


Skogsbad i egen grupp

Är du intresserad av en egen grupp där jag skapar ett Skogsbad? Eller kanske vill du uppleva ett Skogsbad alldeles ensam? Är ni en arbetsgrupp som vill ha APT i naturen tillsammans med ett återhämtande Skogsbad? Behöver ni reflektionstid?

Maila mig på lottaiburg@gmail.com med dina tankar och ev frågor så återkommer jag inom kort.


Jag är utbildad och diplomerad guide i Skogsbad genom Holistic training med Cecilia Gustavsson.