Det här är jag

Det viktigaste för mig är att vara äkta, prestigelös och snäll. För att kunna vara äkta, prestigelös och snäll mot andra måste det börja med att du är det mot dig själv,  och det är det svåraste!

Det kan också stå "Att våga utvecklas och hitta nya vägar i livet"!

Det här är min berättelse och mina erfarenheter som jag fått genom livet,  det finns inga rätt eller fel,  jag äger min sanning.

Min berättelse är inte olik alla andras, trygg barndom, roliga ungdomsår, något år utomlands, utbildning, familj,  jobb, flytta till annan stad, idrottsledare i barnens lag, vänner...

Men så plötsligt orkade jag inte mer, jag drabbades av en utmattning, precis som en blixt från klar himmel! 

Nu i efterhand kan jag förstå varför jag hamnade där och att tecknen funnits länge och egentligen rätt tydligt,  men när man är inne i det kan man inte se det. Det här blev min vändpunkt och jag började leta och söka varför jag drabbades,  andra kunde ju köra på och ändå må bra! Jag gjorde som det så fint heter en inre resa och kom fram till att jag har en högkänslig personlighet (HSP, The Highly Sensitive Person (hsperson.com) ) Jag fick förståelse för varför jag har lätt att se en helhet och möjligheter i ofta röriga organisationer, varför jag alltid försökte skapa lugn, kontroll och olika sätt att hantera och förstå hur saker fungerar. 

Det tillsammans med att jag är högpresterande gör att jag har gjort en resa och lärt mig så mycket om mig själv, men även om hur man kan tänka, göra och pussla för att få ett liv som är njutningsfullt!

I vårt samhälle idag är det ju också viktigt med evidensbaserade kunskaper, jag är Socionom i botten och har jobbat som chef inom kommunal verksamhet i 20 år. Har de senaste åren jobbat som processledare och regional utvecklingsledare inom Kronobergs län. Men det viktigaste är allt jag har lärt mig om mig själv och vad jag, Lotta, faktiskt mår bra av.

Jag vill dela med mig av min resa och mina kunskaper, alla mina erfarenheter och tankar och på så sätt kanske kunna hjälpa till att fler kan hitta sina pusselbitar för ett njutningsfullt liv i balans. Livet är till för att levas - inte bara överlevas.

Vad är det jag har lärt mig då? Vad har jag ändrat i mitt liv? vad har jag insett?

Jag är Lotta, en empatisk, högkänslig person som vill styra mitt liv, vad, när och hur jag jobbar och med vem. Hur skulle jag få allt det? Genom att lita på processen att VÅGA släppa det som tog energi, göra mer av det som ger energi så har jag hittat mitt sätt att anpassa livet så jag mår bra och njuter av livet. 

Jag har gjort min resa och hittat mitt sätt som passar mig, jag har startat mitt företag där jag coachar och är mentor för människor. Jag har Lottas sisterhood för kvinnor tillsammans med kvinnor.

Jag jobbar som vikarie på förskolor för att det ger sådan påfyllnad och glädje! Och jag har så mycket ideer på fler saker jag vill göra! Och jag vill hjälpa fler att hitta sitt bästa liv!

Jag erbjuder Coachning till enskilda personer, föreläsning i större eller mindre grupper, Mentorskap till företag eller enskilda och Lottas Sisterhood. Läs mer i de olika flikarna.

Jag finns även på Instagram Livet_enligt_Lotta där jag delar mina tankar och vad som händer i vardagen. men också vad som jag erbjuder i mitt företag.

Här är förslag på områden jag gärna delar med mig om; 

Att hitta vem jag är - på riktigt

Att våga vara sig själv

Vad viskar din själ till dig?

Hur vi kan förebygga stress

Återhämtning, hur gör man

Utmattning och hur man kan komma tillbaka

Hållbara ledare - hållbara medarbetare

Hur man kan lägga sitt livspussel och hantera att det aldrig blir perfekt!

Hur man bygger ett hållbart och förtroendefullt ledarskap där medarbetare känner sig sedda, hörda och delaktiga.

Hur kan man säga nej - utan att förklara varför

Det dåliga samvetet - behöver jag verkligen ha det?


Och vet ni - MOD = När längtan är större än rädslan"